בקשה לצו ירושה בליווי עורך דין
בקשה לצו ירושה מקוון (2025)
ברוכים הבאים למשרד עורכי הדין סרוסי ושות' – המומחים בטיפול בבקשות לצו ירושה
בעמוד זה תמצאו את כל המידע המקיף והעדכני שאתם צריכים לדעת על תהליך הגשת בקשה לצו ירושה.
כמו כן, תוכלו להיעזר בשירות הייחודי שלנו להגשת בקשה לצו ירושה באופן מהיר, מקצועי, ללא בירוקרטיה מיותרת ובעלות לכל כיס. אנו כאן כדי לעזור לכם לעבור את התהליך בקלות ובביטחון.
אז לפני שנתחיל, מעט עלינו – משרד עו"ד סרוסי ושות' הוא משרד מוביל בתחום הירושות והצוואות, עם ניסיון רב בטיפול של מאות בקשות לצו ירושה וצו קיום צוואה. אנו מבינים את החשיבות של טיפול רגיש ומקצועי בענייני ירושה, ונעשה כל שביכולתנו כדי לסייע לכם לעבור את התהליך בצורה חלקה ומהירה עם ליווי אישי ומסור לאורך כל התהליך.
מהו צו ירושה?
כדי שיורש יוכל לקבל את חלקו מתוך ירושתו של מנוח, יש להגיש בקשה שנקראת "בקשה לצו ירושה".
צו ירושה הינו צו משפטי המסדיר את חלוקת הרכוש של המנוח עפ"י הקבוע בדין. צו ירושה בעצם קובע את אופן חלוקת העיזבון כפי שנקבע בחוק הירושה ונותן לכך תוקף משפטי מחייב.
ללא צו ירושה, היורשים עדיין לא זכאיים לעיזבון וגופים שלישיים כגון בנקים, משרד התחבורה, רשם המקרקעין וכו' לא יוכלו לחלק את הנכסים שברשותם.
חשוב לשים לב כי מגישים בקשה לצו ירושה רק במקרים בהם המנוח לא השאיר צוואה או במקרים בהם הצוואה אינה כוללת בתוכה את כל הרכוש (ואז מגישים צו ירושה על הרכוש הנותר). במקרה בו המנוח כן הותיר אחריו צוואה יש להגיש בקשה לצו קיום צוואה.
חשיבות הוצאת צו ירושה
הוצאת צו ירושה היא שלב קריטי בתהליך הירושה וחלוקת הרכוש. כאמור, ללא צו ירושה לא ניתן לחלק רכוש ועיזבון של נפטר ליורשיו.
חשוב לציין שלמרות שניתן להגיש בקשה לבד, הגשה עצמאית עלולה לגרום לעיכובים משמעותיים ודחיית הבקשה. בהגשה עם עורך דין, עורך הדין יוודא שהבקשה מוגשת כנדרש ושהיא תאושר במהירות וללא תקלות, ובכך יחסוך לך טרחה, בלבול, זמן והתעסקות מול הרשויות.
אינכם בטוחים האם הוצא כבר צו ירושה בעבר? פנו אלינו לצורך איתור בקשה לצו ירושה ואנו נבדוק זאת עבורכם.
הגשת בקשה לצו ירושה – מהו אופן חלוקת העיזבון לפי החוק
אופן חלוקת העיזבון נקבע בפרק שני לחוק הירושה (סעיפים 10 עד 17 לחוק). אופן החלוקה נקבע כך שילדי המוריש ונכדיו קודמים להורי המוריש ואחיו, והורי המוריש ואחיו קודמים לסבי המוריש ודודיו. ובעצם זו החלוקה הקבועה לפי חוק:
(-) אם המנוח הותיר אחריו בן זוג –
בן הזוג ירש את המיטלטלין השייכים למשק הבית המשותף כגון מוצרי חשמל, ריהוט, רכב ועוד (לא מדובר על פריטים אישיים כגון שעונים, תכשיטים וכו').
לגבי יתר הרכוש החלוקה תהיה כדלקמן:
(*) אם המנוח הותיר אחריו ילדים – חצי לבן הזוג וחצי יתחלק שווה בין הילדים (ואם אחד הילדים נפטר לפני המוריש אז יירשו את חלקו ילדיו או ילדי ילדיו (נכדיו או ניניו של המוריש)).
(*) אם המנוח לא הותיר ילדים (או צאצאים אחרים) אך הותיר הורים – חצי לבן הזוג וחצי יתחלק שווה בין הוריו (ואם ההורים נפטרו אז ירשו את חלקם ילדיהם או ילדי ילדיהם (אחיו או אחייניו של המוריש) כ-1/3 ובן הזוג יקבל 2/3 מהעיזבון).
(*) אם המנוח לא הותיר ילדים (או צאצאים אחרים) ולא הותיר הורים (או צאצאיהם) אך הותיר הורי הורים (סבא וסבתא) – 2/3 לבן הזוג ו-1/3 יתחלק שווה בין הורי ההורים.
(*) אם המנוח לא הותיר אף אחד מהמנויים לעיל (ילדים (או צאצאיהם, הורים (או צאצאיהם) או הורי הורים), יירש בן הזוג את העיזבון כולו.
חשוב! אם המנוח לא הותיר אחריו ילדים (או צאצאיהם) או הורים (אלא לכל היותר אחים, אחיינים או סבים), ובן הזוג היה נשוי למנוח לפחות 3 שנים לפני יום פטירתו, ובני הזוג גרו בדירת המנוח שנכללה בעיזבון אז בן הזוג יקבל את מלוא חלקו של המנוח בדירת המגורים המשותפת.
(-) אם המנוח לא הותיר אחריו בן זוג –
(*) אם המנוח הותיר אחריו ילדים – העיזבון כולו יתחלק שווה בין הילדים (ואם אחד הילדים נפטר חלילה לפני המוריש אז יירשו את חלקו ילדיו או ילדי ילדיו (נכדיו או ניניו של המוריש)).
(*) אם המנוח לא הותיר ילדים (או צאצאים אחרים) אך הותיר הורים – מלוא העיזבון יתחלק שווה בין הוריו (ואם ההורים נפטרו אז ירשו את חלקם ילדיהם או ילדי ילדיהם (אחיו או אחייניו של המוריש)).
(*) אם המנוח לא הותיר ילדים (או צאצאים אחרים) ולא הותיר הורים (או צאצאיהם) אך הותיר הורי הורים (סבא וסבתא) – העיזבון יתחלק בין הורי ההורים ((ואם הורי ההורים נפטרו אז בין ילדיהם או ילדי ילדיהם (דודיו או בני דודיו של המוריש)).
חשוב! הנרשם בחלק זה הינו תמצות החוק ונועד לשם הנוחות בלבד, ובכל מקרה הקובע יהיה הרשום והמפורט בחוק הירושה!.
אילו מסמכים נדרשים במסגרת הגשת בקשה למתן צו ירושה
לצורך הגשת בקשה לצו ירושה אונליין, יש לצרף את המסמכים הבאים:
(-) תעודת פטירה – מסמך רשמי המאשר את פטירת הנפטר.
אם אין ברשותכם תעודת פטירה ניתן להזמינה ללא עלות בקישור הבא – הזמנת תעודת פטירה.
חשוב! אם המנוח היה אזרח ישראלי אבל נפטר בחו"ל, יש לעדכן את רשות האוכלוסין על דבר פטירתו לפני הגשת הבקשה לצו ירושה.
(-) ייפוי כח – לאחר מילוי טופס הבקשה לצו ירושה מקוון ישלח אליכם ייפוי כח לחתימה אשר מייפה את כוחו של עורך הדין לטפל בהגשת הבקשה ובכל הבירוקרטיה עבורכם.
(-) מסמכים מזהים – צילום תעודת זהות או דרכון של היורש מגיש הבקשה.
חשוב! הגשת הבקשה מתבצעת ע"י יורש אחד ואין צורך בחתימת כל היורשים על הבקשה.
מה אתם מקבלים משימוש בשירות צו ירושה מקוון
השימוש בשירות המקוון להוצאת צו ירושה מציע יתרונות משמעותיים:
(+) חיסכון בעלויות: טיפול אונליין עולה משמעותית פחות מאשר טיפול פרונטלי. דמי השירות מוצעים במחיר מוזל משמעותית , אשר כוללים את כל הטיפול הבירוקרטי בהגשת הבקשה לצו ירושה.
(+) מקצועיות: הטיפול מתבצע על ידי עורכי דין מומחים בתחום, דבר שמבטיח טיפול חלק עם כמה שפחות בירוקרטיה ו"ריג'קטים".
(+) טיפול מהיר: חיסכון בזמן בתהליך ההגשה והטיפול בבקשה. אנו מתחייבים להגיש את הבקשה בתוך עד 24 שעות מרגע שהגיעו לידינו כל המסמכים הנדרשים.
(+) מחיר קבוע והנחה באגרה: מחיר הגשת הבקשה לצו ירושה מקוון הוא קבוע וזול משמעותית מפנייה פרונטלית. בנוסף, שימוש בשירות מקוון מקנה הנחה של 15% באגרה מאשר בהגשה ידנית.
(+) שירות ותמיכה: ליווי מלא לאורך כל התהליך ומתן תמיכה מקצועית ע"י עו"ד לענייני ירושה.
"*" אינדוקטור שדות חובה
כמה זמן לוקח להוציא צו ירושה?
הוצאת צו ירושה יכולה לקחת בין מספר שבועות למספר חודשים, תלוי בעומס העבודה של רשם הירושות ובמורכבות הבקשה. ברוב המקרים זמן קבלת צו ירושה יהיה עד 45 ימים. חשוב להיות סבלניים ולהבין כי מדובר בתהליך משפטי הדורש בדיקה, פרסום, אישור יועמ"ש ועוד.
בירושה הכוללת גם נכס (דירה), איך ניתן לבצע את רישום הדירה על שם היורשים?
אם הירושה כוללת נכס מקרקעין יש צורך ברישום בעלות הנכס בטאבו על שם היורשים כדי שהנכס אכן יהיה שייך להם.
קיימות 2 אפשרויות לעשות זאת:
הראשונה, הגשת בקשה משולבת הכוללת בתוכה גם בקשה לטאבו לרישום הנכס על שם היורשים. זוהי הדרך המומלצת אשר חוסכת זמן ברישום הנכס. עלות השירות הינה תוספת של 449 ₪ בלבד בתוספת מע"מ לנכס.
השניה, הגשת בקשה לרישום הנכס לאחר קבלת צו ירושה בהליך נפרד.
חשוב! – הגשת הבקשה המשולבת דרך המערכת ניתנת רק לנכסים הרשומים בטאבו. אם אינכם בטוחים האם הנכס רשום בטאבו, ניתן להוציא נסח טאבו מקוון ולבדוק, או להגיש את הבקשה לרישום צו ירושה אונליין ללא רישום נכס ולבקש מעוה"ד שלנו שיבדוק זאת עבורכם.
מה ההבדלים בין בקשה לצו ירושה לבין בקשה לצו קיום צוואה
ההבדל המהותי ביותר בין צו ירושה לצו קיום צוואה הינו שצו ירושה ניתן כאשר אין צוואה (המנוח לא השאיר צוואה) וכולל חלוקת נכסים על פי חוק הירושה, ואילו צו קיום צוואה ניתן כאשר המנוח הותיר אחריו צוואה ואז תתבצע חלוקת העיזבון על פי רצון המנוח כפי שהובע בצוואתו. אם המנוח הותיר אחריו צוואה תוכלו להגיש בקשה לצו קיום צוואה מקוון כאן.
אגרות ותשלומים בהגשת בקשת צו ירושה
הוצאת צו ירושה כרוכה בתשלום אגרות שונות, הכוללות:
(-) אגרת פתיחת בקשה: תשלום בסך 495 ₪ (מעודכן לשנת 2025) עבור הגשת הבקשה לרשם הירושות (לעומת 582 ש"ח בהגשה ידנית).
(-) אגרת פרסום: תשלום בסך 66 ₪ (מעודכן לשנת 2025) עבור פרסום הצו בעיתונות.
(-)אגרת רישום נכס (אופציונלי): תשלום בסך 183 ₪ (מעודכן לשנת 2025) עבור רישום הנכס של המנוח על שם היורשים.
לתשומת לבכם! את תשלום האגרות ניתן לשלם באופן מקוון ישירות דרך אתר התשלומים של משרד המשפטים, ואת אגרת הרישום (אם ברצונכם לבצע רישום נכס) דרך הקישור הזה. לחילופין, ניתן לשלם אותן גם בסיוע עורך הדין שלנו בהמשך.
(!) חשוב – אם המנוח נפטר בעקבות שירות צבאי (לרבות מילואים) או בפעולת איבה, יורשיו מדרגה ראשונה יהיו זכאים לפטור מתשלום האגרה.
למה לבחור במשרד עורכי הדין סרוסי ושות'?
היתרון בפנייה לעורך דין מקצועי להגשת בקשה לצו ירושה טמון במניעת טעויות שעלולות לגרום לדחיות מיותרות, חלוקה לא רצויה של העיזבון ובזבוז זמן יקר.
כאשר אתם בוחרים בנו, אתם מקבלים ליווי משפטי מקצועי, אמין וזמין. אנו מתחייבים להגיש את בקשתכם לצו ירושה במהירות וביעילות, תוך הקפדה על כל פרט כדי להבטיח תהליך חלק וללא תקלות.
✔ מומחיות וניסיון – ליווי אישי על ידי עורך דין המתמחה בדיני ירושה.
✔ שירות מהיר ויעיל – הגשת הבקשה תוך 24 שעות מהשלמת המסמכים.
✔ עלות משתלמת וידועה מראש – צרו קשר עוד היום לקבלת מחיר שאסור לנו לפרסם.
✔ תמיכה מלאה לאורך כל הדרך – זמינים בוואטסאפ ובטלפון לכל שאלה.
📞 אל תחכו! השאירו פרטים עכשיו בטופס המקוון או בוואטסאפ במספר 055-6876752, ונלווה אתכם עד לקבלת הצו.
איך זה עובד?
מילוי פרטים
נכנסים לטופס המקוון, ממלאים את הפרטים ומצרפים את המסמכים המבוקשים. מילוי הטופס לוקח כ-5 עד 7 דקות. אם אין ברשותכם את כל המידע או המסמכים בשלב זה, תוכלו להגיש את הטופס ולהשלים את המסמכים בהמשך בוואטסאפ או במייל
חתימת עורך דין
עורך דין ירושה מומחה מטעמנו יעבור על הטופס בקשה לצו ירושה ויוודא שכל הפרטים והמסמכים הנחוצים נמצאים ובמידת הצורך ייצור קשר להשלמת פרטים. לאחר מכן עוה"ד יתאם פגישה מקוונת לצורך מעבר על הפרטים, חתימה על ייפוי כח ותשלום אגרות.
הגשת הבקשה
לאחר חתימת ייפוי הכח ואישור הפרטים, עורך הדין יגיש את הבקשה עבורכם לרשם הירושה מקוון (רוב הבקשות יוגשו תוך שעות ספורות ועד 24 שעות מרגע אישור הפרטים ותשלום האגרה).
קבלת צו ירושה
לאחר שהבקשה תאושר ע"י רשם הירושה (לאחר פרסום ואישור ב"כ היועמ"ש), תקבלו את צו הירושה המקוון חתום דיגיטלית למייל שמילאתם בבקשה.
שאלות נפוצות:
הוצאת צו ירושה חשובה כי היא מאפשרת את מימוש עיזבונו של הנפטר והעברת רכושו ליורשיו עפ"י דין. הצו מהווה אישור רשמי של בית המשפט או רשם הירושות למימוש עיזבונו של המנוח.
כל יורש או נציג מטעמו יכול להגיש בקשה לצו ירושה, בתנאי שיש לו את כל המסמכים. חשוב לציין כי מספיק שיורש אחד יגיש את הבקשה לצו ירושה ואין צורך שכל היורשים יחתמו על הבקשה/ ייפוי כח.
משך הזמן לקבלת צו ירושה תלוי בעומס העבודה של רשם הירושות. לרוב, ניתן לקבל את הצו תוך 45 ימים בלבד.
מחיר השירות הינו מוזל משמעותית ממחיר טיפול פרונטלי, אשר כולל את כל הטיפול הבירוקרטי בהגשת הבקשה לצו ירושה. צרו קשר עוד היום לקבלת הצעה משתלמת במיוחד.
כן, יש הבדל. צו ירושה ניתן כאשר אין צוואה וכולל חלוקת הנכסים על פי החוק, בעוד צו קיום צוואה ניתן כאשר יש צוואה ומתבצעת חלוקת הנכסים על פי רצון הנפטר.
ניתן לבדוק את סטטוס הבקשה לצו ירושה באמצעות אתר האינטרנט של רשם הירושות או באמצעות פנייה טלפונית למשרדי הרשם. לבדיקה מקוונת ניתן לבדוק בקישור הבא – בדיקת סטטוס בקשה רשם הירושה.
במסגרת הגשת הבקשה לצו ירושה ניתן להגיש בקשה משולבת לרישום נכס בטאבו על שם היורשים. בקשה שכזו חוסכת זמן ובירוקרטיה ברישום הנכס על שם היורשים. הגשת בקשה משולבת לרישום נכס כרוכה שתוספת דמי שירות בסך 449 ₪ בתוספת מע"מ. כמו כן, ישנה אגרת רישום בסך 177 ₪ (נכון לשנת 2024).
כן. הוצאת צו ירושה כרוכה בתשלום אגרות שונות הכוללות אגרת פתיחת בקשה בסך 495 ש"ח ואגרת פרסום בסך 66 ש"ח.
אם בבקשתכם ביקשתם לבצע גםהעברת זכויות של נכס ירושה בטאבו תצטרכו לשלם אגרה נוספת בסך 183 ש"ח.
כל מחירי האגרות מעודכנים לשנת 2025.
מה לקוחותינו חושבים עלינו







